CONTACT
"Voorstel inrichting operationeel IT-beheerproces ter ondersteuning van 'Key Preformance Indicators' binnen de ICT-divisie van Staatsolie Maatschappij""

Afstudeerder:   Jonathan Samidin
Afstudeerdatum:   22 juli 2010
Studierichting:   Elektrotechniek
Specialisatie:   informatietechniek

Management samenvatting

De ICT-divisie van Staatsolie Maatschappij N.V. heeft onder andere de volgende kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s) gedefinieerd, die aangeven hoe zij presteert. Twee hiervan zijn: -         “Availability of the ICT Infrastructure Services†-         “Availability of ICT applications†  Om het realiseren van de bovengenoemde KPI’s te ondersteunen, is het noodzakelijk dat beheertaken geregeld en adequaat worden uitgevoerd. Momenteel is het niet duidelijk zichtbaar voor de afdelingsleiding of deze activiteiten consequent worden uitgevoerd. Uit interviews is echter gebleken, dat de gedefinieerde beheeractiviteiten niet optimaal worden uitgevoerd. De ‘IT Operations Management module’ van Topdesk biedt mogelijkheden om deze beheeractiviteiten in kaart te brengen, zodat beheerders beheerwerkzaamheden efficiënt uitvoeren. Om te garanderen dat ICT-diensten goed worden aangeboden wordt vereist, dat: -          de beheeractiviteiten ook (goed) uitgevoerd worden; -          de uitvoering van de beheeractiviteiten gemonitoord wordt; -          geconstateerde problemen opgelost worden.   Het directe gevolg hiervan zal zijn, dat de tevredenheid van de interne klanten (afnemers van ICT-diensten) toeneemt, met het gevolg dat de tevredenheid van de externe klanten (afnemers van Staatsolie producten) automatisch verhoogd wordt.

Studierichting Elektrotechniek

Terug naar overzicht alumni
Elektrotechniek

Wil je aan je carrière bouwen? Studeer dan Elektrotechniek aan het PTC.



Werktuigbouwkunde

Wil je aan je carrière bouwen? Studeer dan WTB aan het PTC.



Infrastructuur

Wil je creativiteit in je carrière? Studeer dan Infrastructuur aan het PTC.



Hoger Laboratoriumonderwijs

Op zoek naar de details? Kies voor Hoger Laboratorium Onderzoek.



Informatie- en Communicatietechnologie

Werken met bits en bytes ? Studeer Informatie– en Communicatie Technologie aan het PTC.



Agronomie

Agronomie oftewel landbouwkunde is gericht op het onderzoek naar de ontwikkeling en verbetering van landbouw in de breedste zin van het woord.



Animal Production & Health Technology





Food Technology

Food Technology is de wetenschap achter de industriële vervaardiging van levensmiddelen.



Agribusiness Management

Dit programma is ontworpen om deskundige en bekwaame afgestudeerden te produceren die in staat zijn om innovatieve en duurzame agro-gebaseerde industrieen op nationaal en internationaal niveau op te zetten en winstgevend te beheren, op basis van marktdynamiek en consumentengedrag.

Er zijn geen nieuwsberichten beschikbaar