CONTACT
"Het analyseren en optimaliseren van het protectiesysteem van de 2400V-motoren van de Powerhouse Suralco LLC"

Afstudeerder:   Edley Sabajo
Afstudeerdatum:   3 mei 2011
Studierichting:   Elektrotechniek
Specialisatie:   Energietechniek

Samenvatting Deze opdracht is een door de Powerhouse Suralco LLC geformuleerd probleem. Op de afdeling Powerhouse worden 2400V-motoren gebruikt als aandrijving. De protectie en management van deze motoren geschiedt met het Multilin 469 motor management relais. De hoogspanningsmoto-ren werden eerder beveiligd met de Lodtrak IV protective relais module. Vanwege de achterhaal-de technologie en omdat de Lodtrak IV protective relais module niet meer wordt gefabriceerd is de Powerhouse overgegaan tot het vervangen hiervan door het Multilin 469 motor management relais. De probleemstelling is dat de maximale protectie- en managementmogelijkheden die het Multilin 469 relais biedt niet zijn benut, omdat bij de vervanging van de Lodtrak IV protective relais module alleen de configuratiewaarden die geprogrammeerd waren, zijn overgezet op het Multilin 469 relais. De afstudeeropdracht houdt in: het analyseren en optimaliseren van het protectiesysteem van de 2400V-motoren van de Powerhouse Suralco LLC. Om het Multilin 469 relais te begrijpen moet dit worden geanalyseerd en bestudeerd. De huidige configuratiewaarden van het Multilin 469 relais die zijn geïnstalleerd op de 2400V-motoren moeten worden geevalueerd en getoetst om te zien of zij voldoen aan de NEMA-standaarden, met de be-doeling de maximale protectie- en managementmogelijkheden die het relais biedt op deze 2400V-motoren toe te passen. Bijzondere aandacht is besteed aan de mogelijkheden die het Multilin 469 relais biedt met betrekking tot communicatie- en trendingmogelijkheden en het opsporen van storingen in het systeem. Beschreven wordt hoe er een Multilin 469 relais is geïnstalleerd op de motor van aircompressor 2A. Het installeren geschiedde in diverse fasen, te weten: het programmeren, het bevestigen, het elektrisch aansluiten en het monitoren van het relais. Het installeren van het Multilin 469 relais is middels een flow chart verduidelijkt. In het slot van dit verslag zijn werkinstructiedocumenten opgesteld voor de elektriciens, hoe het Multilin 469 relais te programmeren en te installeren en voor de operators hoe te communiceren met het relais. Het werkinstructiedocument dient als richtlijn voor de elektriciens bij het programmeren van het relais en om de operators te instrueren hoe te handelen met het relais.

Studierichting Elektrotechniek

Terug naar overzicht alumni
Elektrotechniek

Wil je aan je carrière bouwen? Studeer dan Elektrotechniek aan het PTC.



Werktuigbouwkunde

Wil je aan je carrière bouwen? Studeer dan WTB aan het PTC.



Infrastructuur

Wil je creativiteit in je carrière? Studeer dan Infrastructuur aan het PTC.



Hoger Laboratoriumonderwijs

Op zoek naar de details? Kies voor Hoger Laboratorium Onderzoek.



Informatie- en Communicatietechnologie

Werken met bits en bytes ? Studeer Informatie– en Communicatie Technologie aan het PTC.



Agronomie

Agronomie oftewel landbouwkunde is gericht op het onderzoek naar de ontwikkeling en verbetering van landbouw in de breedste zin van het woord.



Animal Production & Health Technology





Food Technology

Food Technology is de wetenschap achter de industriële vervaardiging van levensmiddelen.



Agribusiness Management

Dit programma is ontworpen om deskundige en bekwaame afgestudeerden te produceren die in staat zijn om innovatieve en duurzame agro-gebaseerde industrieen op nationaal en internationaal niveau op te zetten en winstgevend te beheren, op basis van marktdynamiek en consumentengedrag.

Er zijn geen nieuwsberichten beschikbaar