WERKTUIGBOUWKUNDE

Kenmerkend voor de werktuigbouwkundige is dat hij/zij werkt aan de toepassing van fysische grondslagen in werktuigen en apparaten.

Een Werktuigbouwkundige komt men op velerlei terreinen tegen. Vaak gaat het om onderzoek en ontwikkeling, ontwerp, fabricage en productie, de bouw en onderhoud van machines, transportsystemen, technische installaties, landbouwwerktuigen, staalconstructies, apparaten en dergelijke. Door de omvang van het vakgebied is men werkzaam in een breed scala van bedrijven, organisaties en overheid.

De Studierichting Werktuigbouwkunde besteedt grote aandacht aan de theoretische en praktische kanten van het vakgebied. Werktuigbouwkunde is daarom een algemeen georienteerde opleiding met een brede basis. Zodoende kan men in het bedrijfsleven flexibel als technisch specialist ingezet worden en/of leiding geven.

Een uitgebreidere beschrijving van de studie en de mogelijkheden als werktuigbouwkundig technisch ingenieur kan men terugvinden in de studiegids. De leerinhouden van de studierichting vindt men terug in het "Leerplan Werktuigbouwkunden in modulevorm".


Lijst van Alumni

Terug naar overzicht opleidingen
Elektrotechniek

Wil je aan je carričre bouwen? Studeer dan Elektrotechniek aan het PTC.Werktuigbouwkunde

Wil je aan je carričre bouwen? Studeer dan WTB aan het PTC.Infrastructuur

Wil je creativiteit in je carričre? Studeer dan Infrastructuur aan het PTC.Hoger Laboratoriumonderwijs

Op zoek naar de details? Kies voor Hoger Laboratorium Onderzoek.Informatie- en Communicatietechnologie

Werken met bits en bytes ? Studeer Informatie– en Communicatie Technologie aan het PTC.International Agribusiness

Werken als topondernemer? Studeer Internationaal Ondernemerschap in de Agroketen.PRE-PROPEDEUSE FASE VOOR DE AGRARISCHE STUDIERICHTING

Voldoe je niet aan de gestelde toelatingseisen en ben je geďnteresseerd in de agrarische sector, meld je dan aan voor het pre- propedeuse jaar bij het PTC.

Er zijn geen nieuwsberichten beschikbaar