INFRASTRUCTUUR

Binnen de studierichting Infrastructuur worden zowel bouwkundigen als civiel-technici opgeleid.

In de bouwkunde gaat het vooral om construeren, onderhoud, restauratie, renovatie en beheer van gebouwen, zowel nieuwbouw als bestaand. Civiel-technici zijn betrokken bij projecten die we in Suriname dagelijks om ons heen zien zoals wegen, bruggen, ontwateringswegen, vaarwegen, dijken, sluizen, rioleringen en waterzuiveringsinstallaties. Het gaat hierbij veelal om het creëren en onderhouden van een goede infrastructuur.

De studie is zeker niet eenvoudig, er wordt een vrij groot beroep gedaan op de zelfwerkzaamheid en het eigen initiatief van de studenten. Deze moeite wordt ruimschoots beloond door een veelzijdige studie met kansen op een interessante beroepspraktijk in het bedrijfsleven of bij de overheid.

Voor mogelijkheden van de afgestudeerde op de arbeidsmarkt en een uitgebreidere beschrijving van deze studierichting verwijzen wij naar de studiegids. De leerinhoud van de vakken vindt men terug in het "Leerplan Infrastructuur in modulevorm".


Lijst van Alumni

Terug naar overzicht opleidingen
Elektrotechniek

Wil je aan je carričre bouwen? Studeer dan Elektrotechniek aan het PTC.Werktuigbouwkunde

Wil je aan je carričre bouwen? Studeer dan WTB aan het PTC.Infrastructuur

Wil je creativiteit in je carričre? Studeer dan Infrastructuur aan het PTC.Hoger Laboratoriumonderwijs

Op zoek naar de details? Kies voor Hoger Laboratorium Onderzoek.Informatie- en Communicatietechnologie

Werken met bits en bytes ? Studeer Informatie– en Communicatie Technologie aan het PTC.International Agribusiness

Werken als topondernemer? Studeer Internationaal Ondernemerschap in de Agroketen.PRE-PROPEDEUSE FASE VOOR DE AGRARISCHE STUDIERICHTING

Voldoe je niet aan de gestelde toelatingseisen en ben je geďnteresseerd in de agrarische sector, meld je dan aan voor het pre- propedeuse jaar bij het PTC.

Er zijn geen nieuwsberichten beschikbaar